Sammen om Verdensmål

Sammen om Verdensmål

Verdensmålene opfordrer os til at samarbejde på tværs af nationer, men også lokalt. Derfor handler SAMMEN OM VERDENSMÅL om at styrke og udvikle lokale fællesskaber med de mange verdensmål for øje. Det hele behøver ikke foregå på biblioteket, men vi starter med at mødes her for at se, hvad det kan udvikle sig til. Projektet er beskrevet i VILLUM og VELUX Fondenes Årsskrift 2022 , klik på dette link for at se artiklen.

Selvom projektet sluttede i december 2023, fortsætter verdensmålsarbejdet på landets folkebiblioteker. Og det er stadig muligt at hente en masse inspiration her på siden, hvor vi har håndbøger, webinarer, undersøgelser og podcastserien ”VI GØR DET SAMMEN”.

Rejseholdet m.m. lever videre i DB2030 regi og vi arbejder løbende på at se på hvordan vi inddrage dem i forskellige aktiviteter og projekter.

SocialRespons har fulgt projektet fra til start til slut og har på den baggrund udarbejdet en virkningsevaluering af projektet. Læs mere her.  

VI GØR DET SAMMEN – podcastserie om fællesskaber

Biblioteker og borgere landet over iværksætter mange tiltag, som skal bidrage til FN´s verdensmål, men har vi været gode nok til at formidle, at biblioteket kan være en relevant og vigtig medspiller i den grønne og bæredygtige omstilling? Det er netop, hvad en ny podcastserie “Vi gør det sammen” sætter fokus på.

Podcasten giver stemmer til handlekraftige borgere og biblioteker, der samarbejder om at gøre deres lokalsamfund mere bæredygtige. Vi har også inviteret eksperter i studiet for at de kan inspirere med viden og tips til, hvordan vi kommer i gang med at handle. Vi taler om, hvordan fællesskaber kan være en stærk drivkraft for forandring og kredser om emner som naturforbundethed, biodiversitet, klimapsykologiske dilemmaer – og om danskernes tøjadfærd – og hvordan vi kan mindske vores tøjspild og samtidig få større tøjglæde.

Hør alle fem episoder her på siden, og find i øvrigt podcasten, der hvor du plejer at lytte til podcast. Den er tilgængelig på de fleste podcast apps.

Og del gerne podcast med alle dem, du kender!