Sammen om Verdensmål

Sammen om Verdensmål

Tænketanken Fremtidens Biblioteker samarbejder med folkebiblioteker i otte kommuner om at inddrage borgere i lokale fællesskaber. Vi har især fokus på borgere, der har rundet 60 år, da der allerede er mange gode tiltag for børn og unge. Mere konkret skal projektet styrke bibliotekerne i at engagere og involvere målgruppen 60+ i verdensmålsarbejdet ved at facilitere lokale handlefællesskaber omkring FN´s verdensmål. Læs mere

VI GØR DET SAMMEN – en podcastserie om fællesskaber, der bidrager til en bedre verden

Biblioteker og borgere landet over iværksætter mange tiltag, som skal bidrage til FN´s verdensmål, men har vi været gode nok til at formidle, at biblioteket kan være en relevant og vigtig medspiller i den grønne og bæredygtige omstilling? Det er netop, hvad en ny podcastserie “Vi gør det sammen” sætter fokus på.

Podcasten giver stemmer til handlekraftige borgere og biblioteker, der samarbejder om at gøre deres lokalsamfund mere bæredygtige. Vi har også inviteret eksperter i studiet for at de kan inspirere med viden og tips til, hvordan vi kommer i gang med at handle. Vi taler om, hvordan fællesskaber kan være en stærk drivkraft for forandring og kredser om emner som naturforbundethed, biodiversitet, klimapsykologiske dilemmaer – og om danskernes tøjadfærd – og hvordan vi kan mindske vores tøjspild og samtidig få større tøjglæde.

Hvorfor producerer vi podcast?

Den grønne og bæredygtige omstilling er en fælles opgave. Kloden har brug for, at vi handler! Men vi har også selv brug for det, for udover at det lindrer på de bekymringer, mange af os har, så inspireres og næres vi i handlende fællesskaber. Vi bliver gladere, mere motiverede og også mindre ensomme, og deltagerne fortæller, at det er meningsfuldt at gøre noget sammen med andre.

Podcasten er en del af projektet Sammen om Verdensmål, der er søsat af Tænketanken Fremtidens Biblioteker og støttet af VELUX FONDEN. Vi har også fokus på UGE17 – bibliotekernes verdensmålsuge – og hvordan bibliotekerne allerede bidrager og har potentiale for at gøre endnu mere fremover. 

Hør alle fem episoder her på siden, og find i øvrigt podcasten, der hvor du plejer at lytte til podcast. Den er tilgængelig på de fleste podcast apps.

Og del gerne podcast med alle dem, du kender!