Kompetence­udvikling

AT skabe folkelig forankring gennem bibliotekerne

Ambassadører for verdensmål på bibliotekerne

Det første hold ambassadører er nu klar.

 

De repræsenterer 10 biblioteker fordelt over hele andet: Ballerup, Esbjerg, Glostrup, Herning, Kolding, Rudersdal, Silkeborg, Svendborg, Aalborg og Aarhus.

Med udgangspunkt i den erfaring som er oparbejdet i forbindelse med certificeringen og Sammen om Verdensmål, gennemgik de først et forløb omkring Bæredygtigprincipperne og The Naturel Step V/Emerging Earth, Workshop med opsamling af best-practice og endelig deltagelse på BCFs årsmøde, hvor de faciliterede dialogspor for alle deltagerne.

At være ambassadør for verdensmålene på bibliotekerne betyder, at de nu har et særligt blik for at arbejde videre med grundelementerne hentet fra certificeringen:

– Videndeling med andre, Aktiv deltagelse i netværk, Deltagelse i kompetenceudvikling og Fokus på handlefællesskaber med borgerne.

Næste hold vil blive udbudt i maj/juni, endelig dato, program og tilmelding vil snarest blive sendt ud til alle biblioteker.  

Hvordan kommer man i gang lokalt?
Der er flere muligheder for at komme i gang, man kan få besøg af en ambassadør, DB2030 v/Thomas fysisk eller online. Eller man kan som første skridt tilmelde sig UGE17 og/eller certificeringen, hvor der videndeles løbende. 

Frikøb
Under certificeringen er der mulighed for at man kan få workshops ud primært for biblioteker, der endnu ikke er gået i gang eller som først lige er startet. Chora 2030 står frikøb til i alt 10 workshops. Skriv til Kristine, hvis du gerne vil have besøg på dit bibliotek. kristine@chora2030.dk

Få “besøg” af DB2030
Har i brug for hjælp til at komme i gang eller til at komme videre? Det kan både være strategisk i forhold til kommunen, organisationen eller mulige samarbejdspartnere. Vi kan starte med et online møde og se på hvad der kunne være brug for – lige fra sparring til inspirationsoplæg for ledelse, medarbejdere eller andet. Kontakt Thomas: tsr@db.dk

Yderligere kompetenceudvikling
Af yderligere kompetenceudvikling arbejder vi med forskellige idéer, bl.a. den bæredygtige forbruger, DK2020, DeltagerDanmarks segmentanalyse/hvidbog. Har du noget, du synes, vi skal tage med, så – skriv til Thomas.

Der har tidligere bl.a. været afholdt webinarer, inspirationsdag i Herning og vidensfestival i Ballerup.

Webinarer:

Verdensmål og Citizen Science (FKI)
Få indblik i, hvad Citizen Science går ud på, hvordan det kan anvendes som arbejdsmetode i verdensmålsprojekter, og hvordan man som folkebibliotek kan tage del.

Verdensmål og Design Thinking med et bæredygtigt lag (FKI)
Bliv klogere på hvordan du tænker bæredygtighed ind i din designudvikling og hør om det nye værktøj Design Quest.

Verdensmål og psykologiske faktorer (FKI)
Bliv klogere på, hvordan bibliotekerne kan arbejde med verdensmålene og de psykologiske faktorer som trivsel, motivation og adfærd.