Kompetence­udvikling

folkelig forankring gennem bibliotekeR

DB2030 udbyder ambassadørforløb til biblioteksansatte over hele landet. Det betyder at der ude lokalt er personale med kompetencer inden for arbejdet med verdensmål, klima og bæredygtig omstilling, ud fra grundelementerne hentet fra certificeringen:

– Videndeling, Aktiv deltagelse i netværk og Fokus på borgerrettede handlefællesskaber.

Der er nu 70+ ambassadører fordelt på 39 biblioteker. Forløbet bliver gentaget til foråret 2024. Forhåndstilmelding på tsr@db.dk .

VÆR MED – BLIV EN DEL AF NETVÆRKET

Ambassadørforløbet

Forløbet består af to moduler (beskrevet herunder) og løbende kompetenceudvikling via webinarer, vidensdeling og deltagelse i konferencer, folkemøder, m.m.

NYT AMBASSADØRFORLØB marts 2024.

For NYE BIBLIOTEKER, AMBASSADØRER og UGE17 biblioteker.

Vi udbyder nu et nyt ambassadørforløb, som vil tage udgangspunkt i UGE17 som case.

Forløbet henvender sig til både nye medarbejdere, der ønsker at bliver ambassadører, til allerede uddannede ambassadører og til UGE17 medarbejdere.

Denne gang samles vi på kryds og tværs – og så er det tilmed gratis!

Forløbet består af:

Modul 1: Bibliotekerne og verdensmålene – For nye ambassadører.

Introduktion til verdensmålene, status på bibliotekernes indsatser, om certificeringen og best-practice eksempler. V/Kristine Fjord Tolborg/Chora 2023 og Thomas Sture Rasmussen/verdensmålskoordinator i DB2030/Danmarks Biblioteksforening.

Mandag den 18/3. kl. 9.00 – 12.00 ONLINE.

Modul 2: Ambassadør arbejdsdag – Bliv klar til UGE17/Klimahandledagen

Vi vil meget invitere jer alle til en fælles “arbejdsdag” inden det går løs. Her vil i blive klædt på til de fælles indsatser, herunder erfaringer fra sidst og hvad i generelt skal være opmærksomme på. Og nye ambassadører vil få mulighed for at møde “de gamle”. I bliver klar til uge 17/ Klimahandledagen og får konkrete redskaber/værktøjer, metoder og sparring til at komme godt i mål med jeres arrangementer/ aktiviteter. Det er uanset om i lige er startet, er kommet godt i gang eller er tæt på at være i mål. Nærmere beskrivelse af de enkelte workshops kommer senere.

Og så ønsker vi hinanden god UGE17 .-)

Torsdag den 21/3 – 24. Kl. 9.30 – 15.30 – OBS også for allerede uddannede ambassadører og UGE17 medarbejdere.

Middelfartsalen, Middelfart Bibliotek.
KulturØen | Havnegade 6-8 | 5500 Middelfart

Program:

09.30 Ankomst, kaffe og netværk.

10.00 Status på UGE17 2024, få overblik over fælles aktiviteter V/Thomas

10.20 UGE17 erfaringer, best-practice og gode råd v/Kristine

10.45 Workshops 1 (man får mulighed for at vælge 2 spor, et før frokost og et efter).

12.00 Frokost og netværk

12.45 Workshops 2

14.00 Opsamling

14.30 Slut

Tilmelding til ambassadørforløbet til Thomas på tsr@db.dk

Herunder hvis i kun ønsker at deltage på arbejdsdagen.

Dette format er uden deltagerbetaling.

Forløbet er støttet af Kulturministeriet og er lavet i samarbejde mellem Chora 2030, DB2030 og DeltagerDanmark. For yderligere information skriv til Thomas Sture Rasmussen på: tsr@db.dk

Udvikling af nye spor

Sideløbende arbejder vi med at udvikle andre kompetenceforløb, bl.a. en Masterclass i Futures Literacy, kombineret med guidet fælleslæsning – sammen med Institut for Fremtidsforskning. Futures Literacy fra UNESCO.

Verdensmål online – webinarer

Webinarerne afholdes i et samarbejde mellem DB2030, Chora 2030 og DM. Og afvikles på DMs platforme. Webinarerne finder du her…

Hvordan kommer man i gang lokalt?

Der er flere muligheder for at komme i gang, man kan få besøg af en ambassadør, DB2030 v/Thomas fysisk eller online. Eller man kan som første skridt tilmelde sig UGE17 og/eller certificeringen, hvor der videndeles løbende.

Ambassadør for verdensmål på bibliotekerne

De 70+ ambassadører er fordelt på følgende biblioteker: Albertslund, Allerød, Ballerup, Brønderslev, Esbjerg, Farvskov, Fredensborg, Fredericia, Furesø, Gladsaxe, Glostrup, Halsnæs, Helsingør, Herning, Hillerød, Hjørring, Horsens, Ikast-Brande, Kolding, Køge, Lemvig, Randers, Roskilde, Rudersdal, SDUB/Sønderborg, Silkeborg, Solrød, Svendborg, Tønder, Tårnby, Vejle, Vesthimmerland, VIA University College (Holstebro, Horsens, Ikast, Nørre Nissum, Randers, Silkeborg, Skive, Viborg, Aarhus), Ærø, Aalborg og Aarhus.