Certificering

Verdensmålscertificering af biblioteker

Idéen kort fortalt

Borgere over hele landet skal have mulighed for at opdage, styrke og udfolde deres engagement for bæredygtig udvikling i lokale fællesskaber. Det skal ske ved at styrke bibliotekernes rolle som drivkraft for dialog og handling, så den folkelige involvering i FN’s verdensmål i stigende grad bliver handlingsorienteret og udbredes i alle landets kommuner.

Projektets indhold

20 pilotbiblioteker indgår i projektet som medskabere af en certificeringsmodel, som skal gøre det muligt for biblioteker at blive verdensmålscertificerede. Modellen skal fremme udbredelsen af verdensmålene med bibliotekerne som platform.

Pilotbibliotekerne arbejder i løbet af projektet under en fælles ramme, som handler om at fremme lokale borgervendte og borgerdrevne bæredygtighedsaktiviteter

Tidsplan

Projektet kører over 2 år fra marts 2021 til maj 2023. Det indledes med et forprojekt, som er finansieret af Spar Nord Fonden. Hovedprojektet, som starter august 2021, gennemføres med en bevilling fra TrygFonden.

Organisering

Chora 2030 er projektleder i arbejdet med at skabe en verdensmålscertificering for bibliotekerne. Danmarks Biblioteksforening er administrativ projektejer.

De deltagende biblioteker er: Ballerup Bibliotekerne, Dragør Bibliotekerne, Esbjerg Kommunes Biblioteker, Glostrup Bibliotek, Herning Bibliotekerne, Hillerød Bibliotekerne, Ikast-Brande Bibliotek, Kulturium Ishøj Bibliotek, Koldingbibliotekerne, Middelfart Kultur & Bibliotek, Nyborg Bibliotek, Rudersdal Bibliotekerne, Silkeborg Bibliotekerne, Struer Bibliotek, Svendborg Bibliotek, Syddansk Universitetsbibliotek, Tønder Kommunes Biblioteker, Tårnby Kommunebiblioteker, Aalborg Bibliotekerne og Aarhus Bibliotekerne.

Kontaktperson: Kristine Fjord Tolborg, Chora 2030: kristine@chora2030.dk

Se pressemeddelelsen: Bibliotekerne vil være drivkraft for verdensmålene

Se oplæg: Verdensmålscertificering af biblioteker